ALMANLAR VAN’A YATIRIM HAZIRLIĞINI SÜRDÜRÜYOR!

ALMANLAR VAN’A YATIRIM HAZIRLIĞINI SÜRDÜRÜYOR!

Almanya’da doğan ve dünyanın 20’den fazla ülkesinde devasa yatırımları bulunan Alman Atlas İş Makineleri Van’da fabrika kurmak için çalışmalarını sürdürüyor. İlk olarak geçtiğimiz aylarda başbakanlıkta yapılan görüşmelerin ardından özel bir uçakla Van’a gelen heyet bir kez daha Van’daydı. Yatırımda pay sahibi olan başbakan danışmanı Adnan İnanç ve Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile birlikte özel uçakla ikinci kez Van’a gelen şirket yetkilileri Van’da gün boyunca görüşmeler ve yatırımın yapılacağı Organize Sanayi Bölgesi’nde incelemeler yaptı. Van’a gelen Alman işadamları yer tespitini yaptıkları OSB’de yatırım için adımlarını hızlandırırken 50 bin metrekarenin üzerinde bir alan için proje çalışmalarını da başlattı. Yüzlerce insanın istihdam edileceği fabrika ile ilgili çalışmalar yapmak üzere Van’a gelen heyet, son adımları atarken, aynı heyet OSB’de üretim yapan Türkiye’nin en büyük mermer fabrikası olan Van Mermer’i de ziyaret etti. Heyet Van Mermer yatırımına olan hayranlığını gizlemezken kendileri de en kısa zamanda yatırımın hayata geçmesi için çalışacaklarını söyledi.

ALMANLAR YATIRIMA GELİYOR!

Dünyanın çeşitli ülkelerinde 20'den fazla fabrikası bulunan Almanya merkezli iş makineleri üreticisi Atlas Maschinen GmbH sahibi Fil Filipov, Türkiye'deki ilk fabrikasını Van Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kuruyor. Van ve bölge için önemli bir yatırım olacak fabrikada 400 kişinin istihdam edileceği belirtildi. Fabrikada çalışacak işçilerin, Almanya'daki fabrikalarda 6 ay eğitim göreceği kaydedilirken, fabrika üreticileri Van'a gelerek OSB'de yer tespiti yaptı.

 

DÜNYANIN DEV ÜRETİCİLERİ ARASINDALAR

Ekonomik alanda yeni gelişmelere sürekli göz kırpan ve son yıllarda yabancı yatırımcıların da gözdesi haline gelen Van'a Almanya merkezli Atlas iş makineleri üreticisi, fabrika kuruyor. 3 ay önce Van Başbakanlık katkıları, Başbakanın Başdanışmanı Adnan İnanç ve Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk öncülüğünde Van'a gelen ve istişarelerde bulunan Almanya merkezli Atlas iş makineleri üreticisi Van'da 50 bin metrekare üzerine kurulacak fabrika için kolları sıvadı.

 

YİNE ÖZEL UÇAKLA GELDİLER

400 kişi istihdam edileceği yeni fabrika için bugün özel uçakla Van'a gelen Alman heyete Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Gülşen Orhan, Başbakanın Başdanışmanı Adnan İnanç, Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, İl Başkanı Zahir Soğanda, DAKA Genel Sekreter Vekili Halil İbrahim Güray, Van OSB Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Bozkurt ve Yönetim Kurulu Üyeleri eşlik etti.

 

VAN MERMER’E HAYRAN KALDILAR

Havalimanında karşılanan heyet, Bak Hele Bak kahvaltı salonunda kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Fuar ve Kongre Merkezine geçen heyete OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt brifing verdi. Fabrikanın kurulacağı alanla ilgili görüşen heyet ardından tahsis edilecek alanı yerinde inceledi. Katılımcılarla birlikte alanda harita üzerinde istişareler yapan heyet daha sonra Gökçenay firmasına ait fabrikayı ziyaret etti. Yapılan incelemelerden memnun kalan Alman heyet en kısa sürede yatırımın gerçekleştirilmesi için çalışmalara başlayacaklarını aktardı.

 

KAYATÜRK O YATIRIMCILARI ŞEHRİVAN’A ANLATTI

Yatırımın Van'a gelmesinde büyük çaba sarf eden Ak Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk, Van'ın bölge için bir şans olduğunu ifade etti. Konuyla ilgili Van ziyaretinin ardından Şehrivan’a özel değerlendirmelerde bulunan Kayatürk, “Bu firmanın burada yatırım yapması için çok büyük bir çaba gösteriyoruz. Sıradan bir yatırımcı değil. Bu firma gerçekten yatırım yapmak istiyor. Bizim için önemli bir firmadır. Van’da üretim yapmalarını istiyoruz. İlk etapta her şeyi Van’da üretecek bir fabrika değil, daha çok parçaları burada birleştirecek bir fabrika düşünüyorlar. Kısa vadede Van’ı bir üretim merkezine dönüştürecek bir girişimin başlangıcıdır. Bu anlamda bu firmamızı çok önemsiyoruz.”

 

İKNA İÇİN ÇOK ÇABA VERİLDİ!

“Bu firmamızla uzun süredir irtibat halindeyim. Müracaat etsin diye çok büyük çaba sarf ettim. Ve sonunda müracaatlarını yaptılar. Bu firmamızın yatırım yapması için her türlü fedakârlığa katlanıyoruz. Dubai’deyken beni aradılar ve Türkiye’ye gideceklerini söylediler. Bende apar topar Dubai’den Türkiye’ye geldim. Birlikte toplantılar yaptık. Toplantının ardından kendilerine ait özel uçakla Van’a geldik. Van’da incelemelerde bulunmak istediklerini söylediler. Birlikte Van’da arsa yerlerine baktık. Bizlere bazı çekincelerini ilettiler bizlerde kendilerine yapılacakları söyledik ve ikna ettik. Yol ile ilgili sorunlarını da ilettiler. Bizde gerekirse Karayollarından yardım isteyeceğimizi ve her türlü garantiyi verebileceğimizi ilettik.”

 

ARAZİYİ HEMEN İSTİYORLAR!

Kayatürk, bu konuda altyapı gibi konularda Van’da tüm imkanları sağladıklarının da altını çizerken: “Arazi incelemelerimizde OSB Başkanı Şemsettin Bozkurt bizlere yardımcı oldu. Firma araziyi hemen istiyor. Bir an önce yatırım yapmak istiyor. Çok fazla risk almadan Van’a gelmek istiyor. Riskleri devlete bırakmak istiyor. Ama yatırım yapmaya niyeti var. Bu yatırımı Van’a kazandırmak için de elimizden geleni yapacağız. Gülşen Orhan Hanım, Adnan İnanç bey, İl Başkanımız Zahir Soğanda ile bu yatırımı Van’a kazandırmaya çalışıyoruz.” Dedi.

 

İNANÇ’A ÖZEL TEŞEKKÜR

Kayatürk, bu konuda başbakanlık ve başbakan yardımcısı Adnan İnanç’ın da çabalarına teşekkür ederek konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Biz işimizi gücümüzü bıraktık bu yatırımla uğraşıyoruz. Bu yatırımın Van’a gelmesi başka firmaların da gelmesine işarettir. BOSHC firması Van’a gelip yatırım yapmak istiyor. Eğer Atlas firması Van’da yatırım yaparsa bende Van’da yatırım yapmak isterim demiş. Adnan İnanç beye bu konuda çok teşekkür ediyorum. Büyük destekleri oldu.”