BAŞKAN ASLAN’DAN YATIRIMCILARA MÜJDE

BAŞKAN ASLAN’DAN YATIRIMCILARA MÜJDE

Van Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan OSB faaliyet yürüten Fabrikalarda Elektrik Dağıtım bedellerinin kaldırıldığını açıkladı.

Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet yürüten Fabrikaların elektrik dağıtım bedellerinin Memet Aslan ve Yönetim Kurulu üyelerinin çalışmaları sonucunda Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından alınmayacağını açıkladı.

Yıllardır Sanayiciye ve Yatırımcıya büyük külfet getiren Elektrik Dağıtım Bedeli ücretinin alınmamasını değerlendiren Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Memet Aslan, ‘’Organize Sanayi Bölgesi olarak kendi elektriğimizin dağıtımını kendimiz yaptığımız halde yıllardır VEDAŞ'a elektrik dağıtım bedeli ödüyorduk. Bizler yönetim olarak göreve geldikten sonra ilgili kurumlarla görüşerek bu dağıtım bedelinin alınması yanlış ve haksız bir uygulama olduğunu söyledik. Bunun üzerine çalıştık ve bu çalışmalar neticesinde ilgili kurumlarla yapmış olduğumuz yazışma ve şifayi görüşmeler sonucunda Şubat 2018 tarihi itibariyle Organize Sanayi Bölgemizdeki sanayici ve yatırımcılarımızından alınan elektrik dağıtım bedeli ortadan kaldırılmıştır. Bu dağıtım bedeli toplam ortalama elektrik tüketimlerin %15-20 civarındadır. Bu süreçte bizi destekleyen sanayicilerimize, yönetim kurulu üyelerimiz ve ilgili kurumlara şahsım ve yönetimim adına teşekür ederim kararın sanayicimize ve Organize Sanayi Bölgemize hayırlı olmasını temeni ederim.’’ şeklinde konuştu.